SG Maskin

1964 lånade den då 15-åriga Stig Gustavsson ifrån Bredared sin pappas bondtraktor för att ploga snö för kommunen. Vid sidan av snöplogningen körde han även lastbil och anlitades till alla typer av uppdrag för att tjäna ihop pengar till att köpa sin första egna maskin.

Fyra år senare (1968) uppfylldes drömmen när han kunde köpa en traktorgrävare för de slantar som han sparat ihop genom hårt arbete.

Strax därefter var dock Stig tvungen att rycka in i lumpen (1969) och för att inte förlora sina körningar rekryterade företaget, som då hette Stigs Maskingrävning, sin första anställd. När han sedermera muckade köpte han även en lastmaskin.

1990 registrerades företaget som ett aktiebolag och bytte därmed namn till Stig Gustavsson Maskin AB. Sex år senare (1996) började Stigs hustru, Annika, att arbeta med ekonomi/löner/administration.

En stor händelse i företagets historia var byggandet av Öresundsbron år 2000. Då hade man många maskiner på plats och företaget expanderade kraftigt. År 2003 byggde man de nuvarande lokalerna på Ramnaslätt.

Stigs son Henrik Gustavsson började som sin far att ploga snö när han var 15 år fyllda. Därefter har intresset för företaget växt och Henrik har arbetat som både grävmaskinist och arbetsledare sedan han tog studenten. År 2016 köpte Henrik företaget och ändrade logotypen till förenklade SG Maskin.

Företaget har idag runt 30 anställda samt anlitar flertalet egenföretagare efter behov. Därmed har företaget för närvarande det bästa av två världar, den gedigna kunskapen som Stig besitter och det nytänkande entreprenörskap som Henrik representerar.

Vilka är vi?

Henrik Gustavsson

Ägare & VD

Henrik är VD och ägare för företaget.